NLP

Neuro Linguïstisch Programmeren

In de onderstaande methodieken zit reeds NLP verwerkt en voor de verdieping gebruiken we meer van NLP.  NLP staat voor Neuro Linguïstisch Programmeren.

Met NLP leer je hoe je door middel van gesproken taal en non verbale communicatie invloed krijgt op onbewuste breinprocessen. Zo kun je NLP gebruiken om je beter te leren voelen, beter te leren communiceren of betere strategieën te maken voor het werk dat je uitvoert.

Toen NLP in de jaren ’70 bedacht werd door Richard Bandler en John Grinder, ontdekten zij dat succesvol gedrag in kaart gebracht kan worden. Richard Bandler en John Grinder ontdekten dat er een overeenkomst was in de communicatie van drie bekende therapeuten en bedachten een manier om dit in kaart te brengen zodat ze dit vervolgens aan andere mensen konden leren.

Zo ontstond NLP als methode om zeer snel en effectief resultaten te bereiken in therapie sessies. In de loop der tijd ging men steeds vaker succesvolle mensen modelleren. Intussen is NLP uitgegroeid tot een methode die wereldwijd gehandhaafd wordt in therapie sessies en ook het zakenleven.

We zullen deze methodiek onder andere inzetten om niet helpende gedachten op te sporen en om helpende gedachten te programmeren door ze bijvoorbeeld te ankeren in jou. Verder zullen we ook gaan modelleren. Hoe krijg jij dezelfde eigenschappen of resultaten als degene die jij geweldig vindt?

Wat-is-NLP-700x715 (1).png